Kışın Ev Bitkileri için 8 Bakım Önerisi

TAKİP ET

İç mekan bitkilerinin sezon dışı bakımı genellikle zahmetlidir, ancak kışın ev bitkilerinin onları canlı ve sağlıklı tutması için bazı özel hususlar dikkate alınmalıdır.

Ev Bitkilerinin Yapısı
Kış aylarında, bahçenizde ya da balkonunuzda övünecek çok az şey olduğunda, evinizin içindeki yeşillik moral verir ve havayı taze tutar, ancak ister inanın ister inanmayın, bir bitki kapalı bir tencerede yaşasa bile, mevsimlerin farkında olur. Aslında, ev bitkileri kışla, dış mekan çeşitleriyle aynı şekilde ilgilenir. Renkleri parlak kalsa da iç mekan bitkileri esasen uykuya dalar.Bu nedenle, kışın ev bitkileri daha az uygulamalı bakıma ihtiyaç duyar. Sadece değişen ihtiyaçları için sürekli bir dikkat seviyesi gerekir. Hava ısınana kadar ev bitkileriniz için en iyi bakımı nasıl sağlayacağınız aşağıda verilmiştir. 

Dış Mekan Bitkilerini Kademeli Olarak İçeri Alın
Ev bitkilerini sadece kış için iç mekana taşıyorsanız, onları birkaç saatliğine yeni yerlerine yerleştirip ardından birkaç saat boyunca her gün önceki yerine geri getirerek ortam değişikliğine alıştırmak en iyisidir. Tam geçiş için hazır olana kadar bitkinin kışlık ikametgahındaki zamanı kademeli olarak artırın.

Önemli Sıcaklık Değişikliklerinden Kaçının
Bitkiniz ayarlandıktan sonra, aşırı sıcaklıkları en aza indirerek yapraklarını korumasına yardımcı olun. Bitkileri soğuk pencerelerden geri çekin ve onları soba, şömine ve radyatör gibi ısı kaynaklarından uzağa yerleştirin.

Sulamayı Sınırlayın
Kış aylarında günler kısalır ve iç mekan bitkileri pencerelerden daha az ortam ışığı alır. Sonuç olarak fotosentez yavaşlar ve bitki dinlenme aşamasına geçer. Uyuyan bitkiler, ilkbahar ve yaz aylarında büyüyen bitkiler kadar suya ihtiyaç duymazlar. Ev bitkilerinizi sulamadan önce, toprağı kontrol etmek için her zaman parmağınızı kullanın ve bitkilerinize yalnızca toprak kuruduğunda iyice ıslatın.

Yeni Bir Pencere Deneyin
Bitkileriniz yazı bir pencerede geçirirse, kışın onları diğerinin yanına koyabilirsiniz veya biraz daha ışık girmesi için pencere camının içini ve dışını yıkayın.

Beslenme Programını Duraklatın
Büyümeyi teşvik etmek için gübreleme eğiliminde olabilirsiniz, ancak bitkileriniz günler uzayıp güneş güçlenene kadar gübre ile ilgilenmeyecektir. Ev yapımı bitki besinlerini uygulama sıklığını beş haftada bir azaltın ve bahara yaklaştıkça kademeli olarak üç haftada bir artırın.

Tozlarını Alın
Tozlu yaprakları suya batırılmış yumuşak bir bezle silin. Toz, tek başına bırakıldığında bitkinizin ihtiyaç duyduğu besin maddelerini çevreden tam olarak almasını engelleyebilir.

Biraz Nemlendirin
Bitkiniz şu anda susamış olmayabilir, ancak bu kuru havayı takdir ettiği anlamına gelmez. Sık sık nemlendirin ve tropik bitkileri az miktarda suyla bir kayalık tepsi üzerine koyun. Alanınızda özellikle kuru hava varsa, güvenilir bir oda nemlendiricisine yatırım yapmayı düşünün.

Değiştirmeyi Bekleyin
İlkbahar, bitkileri saklamak için en iyi zamandır, ancak kışın daha fazla alana ihtiyaç duyan ev bitkileri aldıysanız, sıcak bir yerde saksı değişimini nazikçe yapın.

Yukarıdaki ipuçlarını izleyin ve gübreyi bahara kadar atlayın.