Patlıcanlı Gözleme (Börek) Tarifi

TAKİP ET

İster gözleme, ister de börek şeklinde yapıp servis edebileceğiniz yediğinizde sanki içinde et varmış tadı veren çok özel bir tarif.

Malzemeler;
1 Paket Hazır Yufka 

İç Harcı İçin;
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 5-6 yaprak fesleğen
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz 
- Zeytinyağı
- 1 bardak ılık su

Hazırlanışı;
1- Öncelikle bir tavada ince ince doğradığımız soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Soğanlar iyice öldükten sonra biberleri sonra da  içine salçayı ekliyoruz. Salçayı çok yakmadan küp küp doğranmış domatesleri de tavaya döküyoruz.

2- Patlıcanları şeritli soyduktan sonra yine küçük ve küp şeklinde doğruyoruz. Ve iç harcına ekliyoruz. İyice karıştırıp malzemelerle birleşmesini sağlıyoruz.

3- Patlıcanların pişmesine yakın tuz, karabiber,kimyon,pul biberi ekliyoruz. Fesleğenleri de ince ince doğradıktan sonra iç harcımıza ekliyoruz. Harca 1 bardak ılık suyu da ekleyip kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.

4- Suyu  çekildikten sonra harcımızı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

5- Eğer gözleme yapacaksanız diğer gözlemeler gibi yapıp pişirebilirsiniz.

6- Eğer börek şeklince yapacaksanız; yufkaları üçgen şekilde kesip süt, yumurta ve yağ karışımıyla çok az ıslatıyoruz. İçine hazırlamış olduğumuz harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.

7- Tüm börekleri sardıktan sonra yağlı kağıt koymuş olduğumuz tepsilere dizip, üstüne yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz. 

8- 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

9- İster sıcak ister de soğuk servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.