Vestiyerinizde Yaptığınız En Büyük Hatalar

TAKİP ET

Vestiyerler, evlerimizde en çok ihtiyaç duyduğumuz ve bizler için kurtarıcı olan eşyalardan biridir. Çoğu zaman toparlayıcı olan vestiyerler, yapılan hatalarla karışıklık ve strese yol açıyorsa, onu temizleme ve organize etmek için önerilerimizi uygulayın!

Alanınızı Düzenlemiyorsanız
Vestiyer, evlerimizde çok önemli bir rol oynar. Dışarıya çıkarken giymek, eve geldiğimizde çıkarmak için dış giyim, ayakkabı ve diğer aksesuarları kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde tutar. Dahası da önemlisi, bu hacimli eşyaları gardrobumuzdan uzak tutar. Yine de esas amacına rağmen vestiyerler o kadar fazla doldurulur ki, ihtiyacınız olanı bulmak için eşyaları yana itmeye çalışırken yorulduğunuzu hissedersiniz. Bu durum size tanıdık geliyorsa o zaman vestiyerinizi düzenlemenin zamanı geldi; ancak başlamadan önce, kaçınmanız gereken hataları not edin. Böylece vestiyerinizin düzenini yıl boyunca koruyabilirsiniz.

Mevsimlere Göre Değiştirmiyorsanız
Vestiyerinizde yaptığınız en büyük hatalardan biri, mevsime göre orada sakladığınız eşyaları değiştirmemek. Kalın ceketler ve kışlık ayakkabılar çok fazla yer kaplar. Bu eşyalar, kış aylarında vestiyerinizde saklamak için harika olsalar da yılın diğer üç mevsimi boyunca dağınıklıktan başka bir şey yaratmazlar. Dolabınızı değerlendirirken, mevsiminde olmayan herhangi bir şeyi çıkarın ve diğer saklama alanlarınıza kaldırın. 

Vestiyerin Boyuna Göre Asmıyorsanız
Bilinçli asma, dolapta çok büyük bir fark yaratır. Rastgele palto asıyorsanız, daha kısa olanlar aralara gömülebilir ve onları göremeyeceğiniz için asla giymezsiniz. Ayrıca bilinçsiz asmak, çok giysili askılarda kısa ceketleri ikiye katlama fırsatını da kaçırmanıza ve uzun ceketler için daha fazla alan oluşmasına neden olur. 

Kapının İçini Kullanmıyorsanız
Vestiyerler, kapılarının içini kullanılmakta oldukça elverişlidir. Dolaptaki bir rafa daha küçük eşyalar dolduruyorsanız veya karanlık bir köşede bir sepete sıkışmışsanız, şemsiyeler, şapkalar, eldivenler ve cüzdanlar gibi eşyalar için bölmeler içeren bir kapı üstü saklama çözümü eklemeyi düşünerek daha fazla alan oluşturabilirsiniz.

Raflardan En İyi Şekilde Yararlanmıyorsanız
Dikey boşluk hem dar hem de geniş dolaplarda genellikle göz ardı edilir. Dolap çubuğunun üzerinde zaten bir rafınız varsa, benzer öğeleri saklamak için şeffaf kutular veya etiketli dekoratif kutular kullanabilirsiniz. Muhtemelen düşecek ve dağınıklık yaratacak bir rafta gruplanmış gevşek öğeleri karıştırmanın aksine, kolay erişim için gerektiğinde her sepeti aşağı çekebilirsiniz. Halihazırda bir rafınız yoksa, birini (veya birkaçını) yerleştirmek için bol miktarda dikey alan bulma şansınız olacaktır.

Islak Eşyaları Vestiyerde Saklıyorsanız
Sabırsızlığınızın, vestiyerdeki alanınızı en iyi şekilde değerlendirmeye engel olmasına izin vermeyin. Islak veya nemli paltoları ve ayakkabıları çıkardığınızda, bunları hemen vestiyerinize koymaktan kaçının. Bu hareket, kuru eşyaları kirletebilir veya nemlendirebilir. Hatta küf oluşumuna neden olabilir. Ek olarak, ertesi gün hazır ayakkabınızı giydiğinizde, hala ıslak olduğunu görünce hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Giysilerinizi vestiyerinize koymadan önce tamamen kuru olduğundan emin olun.