Sessiz Kuğu (Cygnus Olor - Mute Swan)
Sessiz Kuğu çok büyük boyutlardaki bir su kuşudur. Daha çok Birleşik Krallıkta görülen sessiz kuğu Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika'da da görülmektedir.
Sessiz Kuğu (Cygnus Olor - Mute Swan)
Sessiz Kuğu çok büyük boyutlardaki bir su kuşudur. Daha çok Birleşik Krallıkta görülen sessiz kuğu Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika’da da görülmektedir.
Sessiz Kuğu
Çok büyük bir su kuşu olan sessiz kuğu genellikle Britanya Adaları’nda görülen bir kuştur. Sessiz kuğu güneybatı İngiltere’nin bozkırları, Kuzey İskoçya, Orta Galler bölgelerinde sıklıkla görülmektedir. Uzun S şeklinde boynu olan sessiz kuğu boyu 1.45-1.158 cm arasındadır. Kanat açıklıkları ise 2 -2,5 metre arasında değişmektedir.
Erkeklerin boyu genel olarak kadınlardan daha uzundur. Sessiz kuğuların tüyleri beyazdır, üst gagalarının tabanındaki topuz siyahtır ve gagaları ise turuncu rengindedir. Bazı sessiz kuğuların baş ve boyunları çamur renginde olabilmektedir.
Sessiz Kuğu Yaşam Alanı
Sessiz kuğular yaygın olarak parklarda, vahşi doğalarda ve kırlarda yaşarlar. Kış aylarında ise yaşamak için daha çok deniz sularını seçerler. Kış aylarında korunaklı koylarda, göllerde, göletlerde ve açık bataklıklarda yaşarlar.
Sessiz kuğular her zaman aynı yuvada yaşarlar. Yuvayı terk etseler bile döndüklerinde yine aynı yuvaya gelirler.
Sessiz Kuğu Beslenme
Sessiz kuğular çoğunlukla su diplerinde yaşayan bitkilerle, yapraklarla, köklerle, böceklerle, kurbağalarla, balıklarla, su ve deniz solucanlarıyla beslenirler. Sessiz kuğular beslenirken suya dalmazlar. Avlarını yakalamak için S şeklindeki uzun boyunlarını suya sokarlar.