Sağlıklı Saçlar İçin Hemen Benimsemeniz Gereken 9 Alışkanlık

TAKİP ET

Saçınızın olabildiğince sağlıklı olmasını sağlamak, kullandığınız şampuandan daha fazlasına özen göstermeniz gerektiği anlamına gelir.

Saçınızın ne kadar parlak, dolgun ve güçlü olduğunu etkileyen çok sayıda faktör vardır. Şampuanları arada bir değiştirmekten düzenli saç kesimi planlamaya kadar, işte kaçınılması gereken en büyük saç bakımı hataları, görmezden gelinmesi gereken efsaneler ve şimdiye kadarki en sağlıklı saçlar için hemen benimsemeniz gereken sağlıklı alışkanlıklar! 

Düzenli Saç Kesimi Yapın
Tüm uzmanlar aynı fikirde: Güzellik salonlarından kaçınmak, saçınızı uzatmaya ters etki yapar. Düzenli saç kesimleri, minimum bölünme veya kırılmayı garanti eder. Uzmanlar, her altı ayda bir kesim yapılmasını önerir. 

Olabildiğince Doğal Olun
Saçınızın hafta boyunca dayandığı her şeyden sonra dinlenmeye ihtiyacı vardır. Uzmanlar, saçlarınızın iyileşmesi için hafta sonunu kullanmanızı tavsiye ediyor.

Mümkünse, saçınızı havayla kurumaya bırakın, ısıtılmış şekillendirme ürünlerinden kaçının ve saç şaftını gereksiz yere çekmekten kaçınmak için saçınızı at kuyruğu veya sıkı kafa bandından uzak tutun. Başka bir deyişle, bazen saçınızın dinlenmesine izin verin. 

Saç Derinizi Görmezden Gelmeyin
Kuruluk ve kaşıntı nedeniyle sürekli başınızı kaşıyorsanız ve eczane şampuanları işe yaramıyorsa bir doktora danışın. Uzmanlar, kronik bir kaşıntının kafa derinizi travmatize edebileceğini söylemiştir. 

Sağlıklı Diyet Yapın
Sağlıklı diyetin, sağlıklı saç alışkanlığı ile hiçbir ilgisi yokmuş gibi görünebilir, ancak protein, saçın yapı taşıdır. Çünkü saç, keratinize proteindir. Saç, gerekli olmayan bir doku olarak kabul edilir. Bu nedenle vücut, proteini önce saç köklerine göndermez, kalp veya karaciğer gibi temel organlara odaklanır, ancak yeterince yerseniz, vücut proteini ihtiyaç duyulan her yere dağıtabilir. Diğer bir önemli besin maddesi demirdir. Demir, saçlar için bir enerji kaynağı ve mineraldir. Araştırmalar, demir eksikliğinin kadın tipi saç dökülmesiyle bağlantılı olduğunu göstermiştir.

Sıcak Aletlerden Kaçının
Saçınızı her gün fön ile kurutmakta ısrar ediyorsanız, akıllıca davranmanız gerekebilir. Saçınıza işlem uygularken daha soğuk bir ortamda ve daha düşük hızda ilerlemeye çalışın. Saçınızı maşa, düzleştirici veya ütü ile şekillendirmeyi planlıyorsanız, önceden koruyucu bir sprey kullanın. 

Her Hafta Derin Kondisyon
Hem dermatologlar hem de kuaförlerin hemfikir olduğu sağlıklı bir saç alışkanlıktır.  Ekstra nemlendirme için haftalık saç bakım rutininize derin bir saç kremi ekleyebilirsiniz. 

Çok Sıcak Duşlardan Kaçının
Özellikle kış aylarında, uzun bir günden sonra sıcak bir duş almak isteyebilirsiniz, ancak çok sıcak su, saçlarınıza ve saç derinize zarar verecektir. Sıcak duş saçı kurutur ve saç rengini soğuk sudan daha hızlı bozar. Soğuk bir duş kulağa pek çekici gelmeyebilir, ancak uzmanlar bunun yerine ılık duşu önerir. Bonus olarak ılık duş, cildinize için de daha iyidir.

Saçınıza Sürekli Dokunmayı Bırakın
Saçınıza sürekli dokunmak, saçlarınızın dökülmesine ve yağlanmasına neden olur. Bununla beraber saçınızı sürekli çekiştirmek, saçı yavaşça travmatize edecektir. 

Fazla Taramayın
Saçınızı taramak, sağlıklı bir alışkanlıktır, saçlarınıza zarar verebilir. Uzmanlara göre saçları çok fazla taramak, saçları gererek zayıf uçları kırmaktadır. Saçlarınızı günde bir kez tarayın ve plastik bir tarak tercih edin.