Hantal Bir Yorganı Temizlemenin En İyi Yolu

TAKİP ET

Kuru temizleyiciye götürmeden bir yorganın nasıl yıkanacağını mı merak ediyorsunuz? Evde bir yorganın nasıl yıkanacağını öğrenmek sandığınızdan daha kolaydır.

Alternatif yorganların çoğu makinede yıkanabilir, ancak bunu mahalle çamaşırhanesinde büyük bir ticari makinede yapmak en iyisidir. Daha küçük bir ev tipi yıkayıcı, dolguyu sıkıştırıp bozabilmektedir.

Hassas Program ve Ilık Su Kullanın
Yorganı makine ayarlı nazik veya hassas programda soğuk veya ılık suyla yıkayın. Her yorgan biraz farklı olduğundan, deterjan önerileri için bakım etiketini kontrol edin veya üretici ile iletişime geçin. Ardından yorganı yumuşatmak için varsa kurutma makinenize koyun ve düşük ayarda kurulayın. Çamaşır makinesine veya kurutucuya koymadan ya da temizleyiciye götürmeden önce yorganınızın üzerindeki bakım etiketini her zaman kontrol edin.

Nevresim ile Koruyun
Yorganınızı bir nevresim ile koruyarak yıkamalar arasında temiz tutun. Örtünün temizlenmesi gerektiğinde, tıpkı yatak çarşafları gibi bir ev çamaşır makinesine kolayca sığar.

Uzmanların çoğu, nevresim kılıflarının birkaç haftada bir yıkanmasını önermektedir. Bir yorgan yılda birkaç kez yıkanmalıdır, ancak yorganın üzerine bir örtü koyarak yıkama sıklığını azaltabilirsiniz. Ağırlıklı bir battaniyeyi nasıl yıkayacağınızı (özellikle sık kullanıyorsanız veya sürekli lekeleniyorsa) ya da havluları nasıl yıkayacağınızı bulmanın aksine, bir yorganın temizliğinde ustalaşmak nadiren kullanılan bir beceri olmalıdır.

Koronavirüs Maruziyetinden Kaçının
Olası koronavirüsmaruziyetinden kaçınmak için yorganınızı veya nevresim kılıfınızı evde temizlemeye çalışın ya da başka bir masraftan kaçınmak istiyorsanız, bu kılavuz yorganınızı yumuşaklıktan ödün vermeden temiz ve taze hale getirecektir.