Büyük Alaca Hornbill (Great Hornbill)

TAKİP ET

Büyük boynuzlu toygar (Buceros bicornis), Asya'nın en büyük boynuzlu toygarı türüdür. Güneydoğu Asya'da bulunur ve Hindistan'dan Çin'e, Malezya'dan Endonezya'ya kadar uzanan bir alanda yaşar.

Great Hornbill

Büyük boynuzlu toygar (Buceros bicornis), Asya'nın en büyük boynuzlu toygarı türüdür. Güneydoğu Asya'da bulunur ve Hindistan'dan Çin'e, Malezya'dan Endonezya'ya kadar uzanan bir alanda yaşar. Büyük boynuzlu toygar, 1,2 metre uzunluğunda ve 3,2 kilogram ağırlığındadır. Siyah, beyaz ve turuncu renklidir ve uzun, kıvrık bir boynuzu vardır. Büyük boynuzlu toygar, meyvelerle beslenir ve ağaçlarda yaşar. Büyük boynuzlu toygar, nesli tehlike altında olan bir türdür ve kaçak avlanma ve habitat kaybı nedeniyle sayıları azalmaktadır.

Büyük boynuzlu toygar, çiftleşme döneminde çok gürültülü olabilir. Erkek toygarlar, dişi toygarların dikkatini çekmek için uzun, kıvrık boynuzlarını kullanırlar. Büyük boynuzlu toygarların yuvaları genellikle ağaçlarda bulunur. Dişi toygar, bir seferde 2-3 yumurta bırakır ve yumurtalar 38-40 gün sonra kuluçkaya çıkar. Yavrular, yaklaşık 6 ay boyunca anne ve babası tarafından beslenir ve daha sonra kendi başlarına yaşamaya başlarlar.

Büyük boynuzlu toygar, popüler bir evcil hayvandır ancak, bu türlerin beslenme ve bakım ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olmadan onları evcilleştirmek zordur. Büyük boynuzlu toygarların, beslenme ve bakım ihtiyaçlarını karşılayacak bir uzman tarafından bakılması gerekir.