Ak Kuyruklu Geyik
Ak Kuyruklu geyik Kuzey Amerika'ya özgü sevimli geyik ailesinin en küçük üyesidir. Ağırlıklı olarak Kuzey Amerika'da bulunan Ak Kuyruklu geyik Orta Amerika ve Güney Amerika, Peru ve Bolivya'da da görülmektedir.
Ak Kuyruklu Geyik
Ak Kuyruklu geyik Kuzey Amerika’ya özgü sevimli geyik ailesinin en küçük üyesidir. Ağırlıklı olarak Kuzey Amerika’da bulunan Ak Kuyruklu geyik Orta Amerika ve Güney Amerika, Peru ve Bolivya’da da görülmektedir.
Ak Kuyruklu Geyik
Geyikgiller ailesinin üyesi olan ak kuyruklu geyik yaygın olarak Kuzey Amerika’da görülen bir geyik türüdür. Ak Kuyruklu geyik Hawaii ve Alaska hariç Güney Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok eyaletinde bulunabilir.
Ak Kuyruklu Geyik Özellikleri
Yazın ten renginde olan ak kuyruklu geyik kış aylarında ise grimsi bir kahverengine bürünür. Gözlerinde, boğazında, karnında, burnunun çevresinde ve kuyruğunun alt kısımlarında beyazlıklar bulunur.
Ak Kuyruklu geyiğin erkek olanlarının boynuzu bulunmaktadır. Dişi ak kuyruklu geyik 40 kg ila 90 kg ağırlığa ulaşırken erkek ak kuyruklu geyik 65 ila 140 kg ağırlığına ulaşmaktadır.
Ak Kuyruklu Yaşam Alanı
Ak Kuyruklu geyikleri genellikle ormanlık alanlarda yaşarlar. Aşırı geyik popülasyonunun zamanla bir sorun haline geldiği ormanlar da bulunmaktadır. Geçmişte Ak Kuyruklu geyik dağ aslanları ve gri kurtlar tarafından avlanıyordu. Ancak artan avcılık faaliyetleri ve kentleşme nedeniyle Kuzey Amerika’nın birçok bölgesinde dağ aslanı ve kurt kalmadı.
Ak Kuyruklu Geyik Beslenme
Ak Kuyruklu geyikler otçul hayvanlardır. Ot veya bitkilerle beslenirler. Genellikle beslenme saatleri sabahın erken saatleri ve öğleden sonra geç saatlerdir. İlkbahar ve yaz aylarında yeşil bitkiler ile beslenen Ak Kuyruklu geyikler Sonbaharda ise mısır, meşe palamudu ile beslenirler.